Bøger

Bøger

Efter udgivelsen af "Kalak" i 2007, har han bl.a. udgivet ”Valdemarsdag”, ”Tunu” og ”Profeterne i Evighedsfjorden”, som han bl.a. har modtaget De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris for. I 2015 udkom han med "Afgrunden", som er en fortælling om krig og kærlighed, som han inddrager i sit Kim Leine foredrag "Om mit liv og forfatterskab".

Læs videre

Dansk Standard

Manden E lever et anonymt og ensomt liv, dedikeret til virksomheden Dansk Standard, som standardiserer størrelsen på alt fra indkøbskurve til fatninger på elpærer. Da Es søster bliver indlagt med blodtab, efter et hjemmeforsøg på en abort, begynder Es ordnede tilværelse at blive gennembrudt af en anden skræmmende og voldelig virkelighed. Snart ved han ikke selv, hvem han er. Denne bog er en horrorroman om et søskendepar, der bliver hjemsøgt af fortiden - en mørk og mareridtsagtig fortælling. 

 

Profeterne i Evighedsfjorden

Vestgrønland, 1793. En kvinde sparkes ud over en klippe og falder i døden. Koloniens danske præst, Morten Falck længes hjem. Hans grønlandske hjælpepræst fortæres af vrede, og fjendskabet vokser mellem grønlændere og kolonister. Der kommer skib én gang om året. Langt inde i landet er der udbrudt oprør blandt de kristne grønlændere, ledet af profeterne Habakuk og Maria Magdalene, hans kone. De drømmer om frihed, lighed og broderskab, 4.000 km nordvest for Paris og Den Franske Revolution. Morten Falck er splittet: Skal han håndhæve den danske overmagt eller lade sig beruse af de grønlandske frihedsdrømme?

Rød Mand / Sort Mand

Rød mand/Sort mand er en storslået historisk roman om det første møde mellem danskere og grønlændere i starten af 1700-tallet. Om brutale sammenstød mellem præster og hedninge, om kærlighed, død og ondskab og de kræfter, der driver os mod mørket eller lyset.